keskiviikko 11. helmikuuta 2009

Raejuustosämpylät

Ainekset
1 pkt hiivaa
50g voita
2½ dl vettä
2-3 valkosipulinkynttä
1 rkl sokeria
2tl suolaa
1 purkki (250g) raejuustoa
nippu tuoretta, hienonnettua timjamia
n. 10 dl erikoisvehnäjauhoja

Pinnalle
hiutalesuolaa

Murenna hiiva astiaan. Sulata rasva ja lisää sekaan vesi. Lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Kaada seos hiivan sekaan ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut.
Purista valkosipulinkynnet (tai käytä valmista valkosipulimurskaa). Lisää joukkoon sokeri, suola, raejuusto, valkosipuli, timjami ja suurin osa jauhosta. Jätä pieni määrä jauhoa leipomiseen.
Vaivaa takina tasaiseksi käsin tai yleiskoneessa. Taikina on valmis, kun se irtoaa astian reunoista.
Anna taikinan nousta peitettynä vedottomassa paikassa huoneenlämmössä noin 30 minuuttia.
Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa siihen loput jauhot.
Muotoile taikinasta pötkö ja leikkaa pötkö 12 palaksi. Tee paloista soikeita sämpylöitä. Pane sämpylät pellille leivinpaperin päälle.
Anna sämpylöiden nousta peitettyinä noin 30 minuuttia. Säädä uuni 250 asteeseen.
Ripottele sämpylöiden päälle hiutalesuolaa. (minulla ei ollut hiutalesuolaa) Paista uunin keskiosassa noin 10 minuuttia.

Näistä tuli tosi hyviä vaikka raejuustosämpylät kuulostivat aluksi hieman oudolta. Vieraatkin tykkäsivät näistä kovasti. Jes :)

Ei kommentteja: