perjantai 6. helmikuuta 2009

Mansikka-juustokakku


Tätä kakkua tein ylioppilasjuhliini 5.12.2008 Monet vieraat tästä tykkäsivät, mutta itse pidän kuitenkin enemmän tuosta sitrus-juustokakusta :) Resepti on otettu Pippuri Prinsessan blogista, joka on ottanut sen Kaarina Roiniselta.

Mansikka-juustokakku

Pohja:
150 g täysjyvädigestive keksejä
50 g sulatettua margariinia

Täyte:
5 liivatelehteä
1/2 dl sitruunamehua
1 prk maitorahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
2 dl kuohukermaa vaahdotettuna

Päälle:
2 dl mansikkasosetta
2 rkl kuumaa vettä
2 liivakehteä

Pohja:
Murenna keksit hienoksi ja sekoita niiden joukkoon sulatettu rasva.
Leikkaa irtopohjaisen vuoan pohjalle leivinpaperi. Levitä seos vuoan pohjalle kädellä painellen.

Täyte:
Anna liivatelehtien pehmetä kylmässä vedessä 5 minuuttia.
Puserra vesi liivatteista ja sulata ne miedolla lämmöllä sitruunamehun joukkoon.

(Vatkaa kerma vaahdoksi)

Vatkaa rahka, tuorejuusto ja sokeri keskenään tasaiseksi seokseksi. Mausta seos vanilliinisokerilla.
Lisää vielä lämmin liivateseos vatkaten ja kermavaahto varovasti nostellen.

Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä kylmässä muutama tunti tai yön yli.

Päällynen:
Soseuta mansikat sauvasekoittimella.
Anna liivatelehtien pehmetä kylmässä vedessä 5 minuuttia.
Purista livatteista vesi pois ja sekoita ne kiehuvaan veteen.
Sekoita mansikkasose ja liivateseos keskenään ja kaada hyytyneen kakun päälle.
Anna hyytyä jääkaapissa jokunen tunti.

Koristele mansikoilla.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ai että, jo pelkkä reseptin lukeminen tuo kesän mieleen. Itse olen aina ollut enemmän perinteisten kermakakkujen kuin juustokakkujen ystävä. Ehkä se johtuu siitä, että en ole vielä saanut maistettavakseni oikein tajunnanräjäyttävää juustokakkua :D. Eiköhän sekin päivä vielä tule.

Lehmukka kirjoitti...

Suosittelen tekemään sitrus-juustokakkua, se räjäyttää varmasti tajuntasi! Minäkään en pidä kuivista juustokakuista, mutta nämä kaksi julkaisemaan juustokakkua ovat ihania :)