perjantai 6. helmikuuta 2009

Texmex-voileipäkakku


TEXMEX-VOILEIPÄKAKKU

(24 annosta, à 170 g)

Ainekset:



36 palaa (n. 3 pkt)

Pirkka täysjyväpaahtoleipää



Broileritäyte:


1 rs (450 g)

Pirkka maustamattomia broilerinfileesuikaleita

1-2 rkl

öljyä

1/2 tl

suolaa

1/2 tl

mustapippuria

1 tlk (320 g)

Pirkka salsa mexicana -meksikolaiskastiketta

1 tlk (300 g)

Pirkka juustodippiä



Guacamoletäyte:


1/2 tlk (à 300 g)

Pirkka guacamoledippiä

1

punainen paprika



Kostutus:


1 1/2 dl

vettä

1/2 dl

sitruunanmehua



Kuorrutus:


1/2 tlk (à 300 g)

Pirkka guacamoledippiä

150 g

ranskankermaa



Koristeeksi:


1

keltainen paprika

n. 200 g

kirsikkatomaatteja

n. 10 cm pala

kurkkua

10

mustaa oliivia

1/2 pieni

sipuli


jääsalaattia tai persiljaa


Pirkka juustomaissilastuja

1. Ruskista broilerisuikaleetöljyssä. Mausta ne suolalla ja pippurilla. Hienonna lihat leikkuulaudalla. Sekoita joukkoon salsakastike ja juustodippi.

2. Kuutioi punainen paprika. Leikkaa leipäviipaleista reunat ohuelti pois. Suojaa tarjoiluvati leivinpaperisuikaleilla. Lado vadille 9 leipäviipaletta: 3 rinnakkain ja 3 peräkkäin. Kostuta leivät sitruunavedellä. Levitä päälle puolet broileritäytteestä.

3. Lisää toinen leipäkerros ja kostuta. Levitä päälle guacamoledippiä ja ripottele pinnalle paprikakuutiot. Lisää kolmas leipäkerros. Kostuta ja täytä lopulla broileritäytteellä.

4. Lado vielä neljäs leipäkerros ja kostuta pinta. Suojaa kakku tuorekelmulla ja foliolla. Pane päälle kevyt paino, esimerkiksi leikkuulauta. Nosta kakku kylmään ja anna kostua yön yli.

5. Sekoita guacamoledippi ja ranskankerma. Levitä kuorrutus kakun reunoille ja pinnalle. Koristele pinta kuutioidulla paprikalla, lohkotuilla kirsikkatomaateilla, suikaloidulla kurkulla, oliiveilla, sipulirenkailla ja jääsalaatilla. Poista paperisuikaleet ja koristele reunat maissilastuilla.


Ei kommentteja: